MENU
nl

’Vol verwachting klopt ons hart’
Is een van die Sinterklaasliedjes. Onze kleinzoon van 7 zei afgelopen week nog ’natuurlijk opa geloof ik in Sinterklaas, ik zie hem toch? Ik verwacht dat hij langs komt met pakjes en ben ook best lief geweest….’. Toen wij vervolgens op 5 december via de telefoon leuke filmpjes en foto’s ontvingen, van allemaal vrolijke kleinkinderen werden wij daar natuurlijk ook weer blij door. Maar wat je dan ook opmerkt is ’wat een verwachting en blijdschap van die kinderen…
Ook wij gedenken dat Jezus naar de aarde is gekomen met een enorm prachtig doel. Wij mogen ons verblijden door Zijn komst. 'Advent’, wat is afgeleid van het Latijnse woord adventus, dat ‘komst’ betekent. Met advent leven christenen namelijk toe naar het kerstfeest: het feest van Jezus' komst naar deze wereld als klein kind in een kribbe.
Ondanks alle moeilijkheden in de wereld zoals afgelopen jaar mogen wij ons uiteindelijk zeer verheugen op de toekomst! Dit alles is mogelijk geworden door de geboorte van Jezus Christus door te komen naar de aarde om uiteindelijk te sterven voor alle mensen en daarna ook weer op te staan uit de dood! Waarom? Uit liefde voor alle mensen en verzoening mogelijk te maken tussen de mens en God.
Efeziërs 1:7 In Hem zijn wij door zijn bloed verlost en zijn onze zonden vergeven, dankzij de rijke genade.
Johannes 11: 25-26 ’Ik ben de opstanding en het leven. Wie in mij gelooft zal leven, ook wanneer hij sterft, en ieder die leeft en in Mij gelooft zal nooit sterven.
Wat een Genade! Genade is dat je iets krijgt wat je eigenlijk niet verdient, een geschenk dat God aan den mensen geeft. Zomaar, gratis. Zelfs zonder dat mensen erom vragen of het verdienen.
Een mooier geschenk en kerst gedachte is er volgens mij niet! Laten wij bidden en hopen dat er meer mensen zullen zijn die dit geweldige cadeau zullen aannemen net als een kind!
’Vol verwachting klopt ons hart’!
Gezegende kerst toegewenst,

https://hillsong.zendesk.com/hc/en-us/articles/360001207656-PRIJS-DE-KONING-King-of-Kings-Dutch-

( wilt u het lied beluisteren kopieer dan de link en plak deze dan in Google )

Wim Verheij


    Hans

    Hans Rodenburgh