MENU
nl

Een bemoediging
Lieve vrienden en kerkfamilie, fijn dat ik weer wat mag delen met jullie.
Hoe vergaat het u/jou met al de dingen die gebeuren om ons heen? Kun je dingen een plek geven; de beperkingen, de ziektegevallen om je heen? Misschien ook mensen die uit je leven weggevallen zijn of eenzaamheid? Wat zijn uw/jouw omstandigheden?
Ik vind het moeilijk al de dingen die niet mogen, die anders moeten. En daarvan het lastigst is de contacten. Op mijn werk met een schermpje op, bewoners mogen geen aanrakingen, in hun buurt kunnen wij geen koffie drinken (want dat gaat niet met een gelaatsscherm) en zo kan ik nog wel veel meer noemen.
Wat er voor mij bijkwam was ook de vaccinaties die ‘dreigen’ dat vind ik ook een ding. Ik werk in de gehandicapten zorg dus ik kon al uitrekenen wanneer die vraag over de vaccinatie kwam. Als ik alleen voor mezelf zou denken hoeft dat voor mij niet (en ik zal niet uit wijden over de motivatie erachter).
Maar voor de bewoners waarvoor ik werk vind ik het wel nuttig er een te krijgen.Een spagaat dus. Ik heb deze vraag in gebed neergelegd. Omdat ik aan beide kanten zowel voors en tegens vond kwam ik er niet uit. Zoals vaak als ik over dit soort dingen bid word ik, voor ik een antwoord krijg, vaak heen en weer geslingerd tussen wel en niet, meningen van mensen die hier wat over delen, ook omdat ik ergens ‘bang’ ben dat ik het Antwoord mis als ik niet alert ben.
Wel, een week of wat geleden kreeg ik mijn antwoord .
Wat hebben wij een betrokken God die naar ons luistert en verhoort!
Het antwoord wat ik kreeg was voor mij duidelijk. God maakte mij duidelijk dat Hij Groter is als een vaccin. En als ik zo’n antwoord als dit krijg dan denk ik: ja natuurlijk is dat zo. Veel groter als een vaccin en veel groter als corona.
Onze God is groter dan de omstandigheden.
Met dat antwoord mee was er ook nog opnieuw overtuiging dat ik zo naar alle andere dingen mag kijken. Wat ons ook gebeurd waar we ook mee te maken hebben; Onze God is groter, staat er boven, niets en niemand is groter en liefdevoller dan Hij die ons schiep. Hij weet waar wij doorheen gaan. Ik hoop dat u/jij door mijn woorden er ook aan herinnerd wordt dat ook uw/jouw omstandigheden kleiner zijn dan Onze God in al zijn liefdevolle aandacht voor ons.

Ik wil jullie een gezegende week toebidden dat u in vertrouwen de route mag volgen die voor u is, met de wetenschap dat u/jij niet alleen zal gaan. God gaat met u en met jou mee!

https://www.youtube.com/watch?v=paO5W57_SyI&ab_channel=JeroenDantuma

Rianne Elzing


    Hans

    Hans Rodenburgh